Leden 2010

Domov

31. ledna 2010 v 18:15 | Nessa |  Z mojej tvorby
V škole budeme písať ďalšiu slohovú prácu.Tento krát to nebude karikatúra ale úvaha.Učiteľka nám to naštastie nijako nezťažila a zadala nám celkom peknú tému-Domov.
Tak som zvedavá čo na ňu poviete.
Dúfam,že sa vám to bude páčiť a nebute nam nič chýbať...
Domov

Pod slovom domov si každý predstaví niečo iné.Nieko si predstaví malú izbu s výhľadom na lúku,iný dúšok podpory a lásky.A niekto zase malý útulný domček,ktorý čaká že,ten čo ho opustil sa raz vráti.Ale čo domov znamená pre mňa?
Keď si v mysli vybavím to slovo,ukáže sa mi pred očami toľko spomienok,veselých či smutných.Domov pre mňa znamená miesto,v ktorom som zažila kúsky šťastia a radosti,malé úlomky smútku a sĺz.
Kopa tehál a strecha nad hlavou alebo miesto,kam sa chodím navečerať a vyspať si nezaslúži nazývať sa domovom.Je to len akýsi vonkajši hmotný plášť,ktorý chráni skutočné jadro.Pretože ten plásť nosí každý.Chráni nás pred zlom,ukrýva nás pred búrkou,zachytáva teplo,ale domov sa skrýva vo vnútri.Lenže to neznamená,že je tam vždy od samého počiatku.Domov si treba pestovať hneď od prvého okamihu,ako ho zacítime.On potom pri nás navždy ostane.Nikto vám ho nemôže vziať,pretože domov v našom srdci nevysychá.
Mnohí ľudia si myslia,že domov nie je potrebný.Ale ak sa pozrú hlboko do svojho srdca čo uvidia?Jedno malé prázdne miestočko,ktoré len potichu čaká než ho vyplní hrejivý pocit domova.A ak ste ten pocit raz našli,už vás neopustí.Chodíte s ním aj keď sa vám zdá,že ste od neho na míle vzdialený.
To je domov.Miesto kam sa môžeš vždy vrátiť aj ked si myslíš,že si za ním navždy zatvoril dvere.No ono ťa cez to všetko čaká s otvorenou náručou aj keď si sa ho zriekol.
Každý má svoj domov,ale nie každý si to uvedomuje.Myslí si,že ak raz stratil jeho plášť tak stratil aj jeho vnútro.Ale to nie je pravda,pretože tomu človekovi ostalo ešte srdce plné spomienok.

Avatar

30. ledna 2010 v 11:54 | Nessa |  Filmy
Keď sa o tom filme toľko rozpráva a píše,pochopiteľne som si ho chcela pozrieť aj ja.Kamarátka mi vravela,že je to ten naujúžasnejší film,ktorý kedy videla a že koniec celý preplakala.Tak som bola celá žhavá do toho filmu.Lebo som si myslela,že aj mna to nejako osloví.Možno teraz niektorých sklamem,ale poviem vám pravdu,čakala som od toho filmu niečo viac.Ani teda neviem,čo som presne čakala.Myslela som si,že aj ja budem niekde nakonci vyplkakávať,lebo poviem vám,ja som mäkkota:)Ale dobre no,tých pár kvapiek sĺz čo mi spadlo,by sa dalo zrátať na jednej ruke.
Nie že by ma ten film neoslovil,alebo by sa mi nepáčil.Nie to nie.Len je toho toľko,čo som o tom počula,samé chvály až som čakala,že to bude môj film storočia.Pýtala som sa samej seba:Pozrela som si toho správneho Avatara?:)
Pána prsteňov by som sa aj tak nezriekla.Takže z Avatara nie som ani 50x nadšená ale ani sklamaná.Normálny film.
The Lord of the Rings 4-ever!
Nech si Avatar užije slávu pokiaľ sa dá,lebo potom príde Hobbit a už....:)

Vyvsedčenie:Prospela som s vyznamenaním.A čo vy?:)





Dominic Monaghan

28. ledna 2010 v 17:34 | Nessa |  Osobnosti
Ej,ďaší skvelý herec,ktorý stvárnil úlohu Chicha.Ja ho poznám nie len ako hobita z Pána prsteňov ale aj zo serálu Nezvestní.
Život Dominica Monaghana nebyl dlouhou dobu nijak zvláštní, snad až na tři prostřední jména (Bernard Patrick Luke), která při narození 8.12.1976 dostal. Narodil se v Berlíně, jeho rodina se však přestěhovala do Londýna, když mu bylo dvanáct.

Brzy propadl angličtině, britském fotbalu i hudbě, a když začal studovat anglickou literaturu a drama na univerzitě, neměl žádné zvláštní plány do života. Jako nadšeného fanouška filmů jej čirou náhodou objevila britská produkce seriálu "Hetty Wainthropp Investigates", který mu otevřel cestu k dalším slušným televizním produkcím. Ještě stále se pohyboval v mezích průměrné kariéry, pak ovšem přišel Peter Jackson s nabídkou na roli "Smíška" v trilogii Pán prstenů.

Tady začíná pohádka, na jejímž konci je happy end a status největší hvězdy v seriálu "Ztraceni" (Lost). Milovník surfingu, britských Coldplay, a divných zvířecích mazlíčků (pavouci, hadi) zůstává i přes hollywoodský opar pohodovým sympaťákem, který se nenechá za nic na světě strhnout davem. Oženil se se svou hereckou kolegyní ze Ztracených, Evangeline Lilly.

Filmografia:

Hostile Waters
The Lord of the Rings:The fellowship of the Ring
The Lord of the Rings:The Two Towers
The Lord of the Rings:The Return of the king
An Insomniac's Nightmare
Spivs
The Purifiers
Ringers-Lord of the Fans
I sell the dead
X-men Origins-Wolverine
Pet



Fall of Gil Galad

24. ledna 2010 v 18:06 | Nessa |  Ostatné
Pieseň počúvam už asi celý týždeň.Veľmi sa mi páči.je taká jemná ako uspávanka:)

Text:
Gil-galad was an Elven-king.
Of him the harpers sing:
the last whose realm was fair and free
between the Mountains and the Sea.

His sword was long, his lance was keen,
his shining helm was seen;
the countless stars of heaven's field
were mirrored in his shield.

But long ago he rode away,
and where he dwell none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where shadows are.

2.kapitola

19. ledna 2010 v 17:52 | Nessa |  Môj príbeh
V nemocnici som strávilia asi päť dní.Zo začiatku som nemala až tak veľký strach,no potom keď mi začali robiť rôzne vyšetrenia som sa začala obávať niečoho vážneho.Vážnejšieho než neodpustiteľné skutky,než moja večná samota,vážnejšie než to,čo pokladám za vážne.Nie,z tohto som mala strach."
"Bolesť?"Spýtala sa ma Nelka
"Nie,bolesť to nebola.I keď aj bolesť pre mňa predstavuje hrstku strachu,dokáže vyvolať slzy i opantať myseľ.Ale bolesťou sa život nekončí.To smrť bola temným pánom mojich snov.A ešte stále je,no teraz sa až tak nebojím,pretože som s tebou.A to mi dodáva silu.
Keď mi povedali,že zomieram neplakala som.Prečo?Pretože som tomu sprvu neverila.Mojej mame vtedy padal po tvári vodopád sĺz,no ja som ju tíšila.Chcela som aby prestala plakať,pretože som z toho mala ešte väčší strach."
"Bola si silná."
"Nie,to teda nebola.Vnútri som plakala aj ja a oveľa viac.Bolo to ako keby mi zabodli šíp do srdca a nikto mi ho nemôže vytiahnuť..A keď sme odchádzali domov tak som uvidela teba,Nelka.Ležala si na posteli a v rukách si držala knihu,no pohľadom si bola úplne niekde inde.Pravdepodobne si sa pozerala do okna.Tvoje uplakané čierne oči dávali jasne na javo,že trpíš.Teda aspoň som si to myslela.Za iných podmienok by mi ťa bolo ľúto.Ale vedela som,že nás čaká taký istý osud.Leto alebo jeseň...a moja púť životom sa skončí.Naveky?
Cesta domov bola tichá.Veľmi tichá,mohla si začuť aj poletujúce lístie,hoci si sedela v aute.Nikto sa neodvážil nič povedať.Ani otec,ani mama a ani ja.Nezmohla som sa na žiadne slovo,nikto sa nezmohol.Len som tichúčko sedela pri okne a pozerala som sa na práve rozkvitajúce stromy.V hlave mi hýrilo stále len jedno slovo,ktorého som sa nemohla zbaviť.Smrť.I keď...od nej sa potom môj živo odvíjal najviac.

Loreena Mckennitt

15. ledna 2010 v 19:39 | Nessa |  Ostatné
A je tu zaslúžený víkend.Už máte pouzatvárané známky?Ja ešte nemám ani jednu.Budúci týždeň bude kritický.Pôjdem odpovedať zo slovenčiny a budem sa rvať o jednotku!Tak mi držte palce:)
Začala som čítať Hobbita.Som síce len na 18 strane,pretože som ho čítala asi len päť minút pred Simpsonovcami a potom až akosi nebol čas:)Ale baví ma to a to je hlavné...
Dnes by som sem chcela dať obľúbenú skladbu od Loreeny Mckennitt.

Penelope's Song

1.kapitola

11. ledna 2010 v 18:45 | Nessa |  Môj príbeh


1.kapitola

"Porozprávaj mi tvoj príbeh."povedala mi jedného dňa Nelka.
"Príbeh?Aký?"Spýtala som sa jej,no mala som pocit,že viem o čom jej začnem rozprávať.
"Určite ho máš aj ty.Každý ho má.Zmenila ťa tá správa?"
"Iste,zmenila ma.Každého to zmení."povedala som jej smutne a z očí mi padlo pár slz na ruku.
"Tak vidíš,Elizabet,máš príbeh.Ja ho chcem počuť od začiatku až po stretnutie so mnou.Pretože odtiaľ ho už zdieľame spolu.Nie je tak?"Nelka si prisadla ku mne a začala mi potichu načúvať.Jej veľké čierne uplakané oči na mňa pozerali s nádejou,že jej pomôžem vyrovnať sa s tým. Len som sa bála,že môj príbeh na to nebude stačiť.Pretože môj príbeh,ktorý teraz rozpoviem,neukázal cestu ani mne.
"To máš pravdu,je to tak ako hovoríš.Dobre teda,posaď sa vedľa mňa a potichu mi načúvaj.
Pamätám si to veľmi dobre.Bolo teplé pondelkové ráno a mne sa vôbec nechcelo ísť do školy.Obliekla som si letné šaty a zišla som po schodoch dolu do jedálne.Nikto už nebol doma len ja.Náš dom býval celý deň prázdny.S rodičmi som sa stretla vždy len večer.Ale už som si na to zvykla.Čo iné mi ostávalo.Najedla som sa a šla som do školy.Na ceste ma pozdravili akési deti,ktoré som vôbec nepoznala.Pozrela som sa na ne s výstražným pohľadom a šla som ďalej.Toto si pamätám až do teraz,pretože som si to nikdy neodpustila.Bola som tak hlúpa.Zišla som z chodníka pred školskú bránu a čakala som na Emu,vtedy moju najlepšiu kamarátku.Každú chvíľu malo zvoniť a ona nechodila.Vždy som ju čakala pred školou a teraz tam nebola.Dúfala som,že to znova neurobila,lenže pravda bola iná.Ema už sedela v triede a rozprávala sa s kamarátkami.Ako mi to len vtedy mohla zasa urobiť.Niekedy ma nečkala a šla do školy bezomňa.Viem,to nie je žiadny vážny priestupok ale...spoliehala som sa na ňu.
Posadila som sa za a šepla som jej do ucha:"Už zase."Ospravedlnila sa mi,že ma nečkala ale ja som vedela,že to urobí znova.Mala som pocit,že si ma neváži.A tak ma hnevali veci aj tie,na ktoré sa netreba hnevať.Neviem ako sa znás stali najlepšie kamarátky.Je to tak už od nepamäti.A ja som vždy čakala,že sa z nás stanú rovnocenné priateľky a že si ma začne vážiť.
Tých päť hodín v škole ubehlo ako voda.Ema sa mi síce celý ten čas vyhýbala,ale mne to bolo jedno.Po ceste domov ma začala bolieť a točiť hlava.Keď som už bola pred domom všetko akosi ztmavlo a ja...ja som sa potom prebrala v nemocnici.

Predslov

10. ledna 2010 v 10:13 | Nessa |  Môj príbeh

Predslov k poviedke Môj príbeh

Pred niekoľkými dňami som sa rozhodla,že začnem aj ja písať poviedku.Prečo?Pretože písať ma baví a príbeh som už mala vytvorený.Minule hovorila,že som si k skladbe Together we will live forever utvorila vlastný príbeh a teraz budete mať možnosť spoznať ho.Viem,nebudete ho čítať všetci.Ale aspoň pre tých,ktorí by sa náhodou niekedy nudili a nemali čo robiť.Alebo pre tých,ktorých naozaj zaujíma príbeh Elizabet.

Tak dúfam,že aspoň niekoho som oslovila.

S prianím pekného dňa,Nessa

Petícia

9. ledna 2010 v 12:19 | Nessa |  Blog

Kde len začať...Minule sme sa rozprávali s Eldarwen ako by sme veľmi radi leteli na Nový Zéland.A mali by sme tú možnosť zahrať si aspoň v komparze.Eldarwen sa rozhodla,že spíše petíciu a keď dosiahne sto alebo viac podpisov pošleme ju Petrovi Jacksnovi.Možno by nás tam vzali,vraveli sme si...Konečne by sme sa aj my osobne stretli:)I keď to asi nevyjde a to je viac než isté môžme aspoň dúfať a čakať čo z toho vzíde.

A pred chvíľou som si dočítala Clarettinu petíciu.Pravdaže zapísala som sa aj tam.A Clarett to veľmi dobre vymyslela.A ak mi to dovolí,mohla by som to urobiť na jej princíp.Poslala by som vám petíciu ja alebo Eldarwen na váš e-mail a vy by ste doň dopísali vaše meno a blog poslali nám ju späť.
Clarett môžme to tak urobiť aj my,prosím?

Takže kto by mal záujem zúčastniť sa tohto projektu,nech napíše svoj e-mail.

Každý hlas sa počíta,hehe:D

Aktuálny stav petície:
členovia:2
Nessa,Eldarwen
Autor petície:Eldarwen


Tak nebojte sa a zapojte sa!


Together we will live forever

8. ledna 2010 v 15:02 | Nessa |  Ostatné
Keď som jedného dňa počúvala soundtracky z filmu Žena vo vode,čo ste dali minule na blog,narazila som na hudobného skladateľa menom Clint Mansell.Jeho skladby sa mi veľmi páčia a obzvlášť Together we will live forever.Už som si v nej vytvorila svoj vlastný príbeh.Rozhodla som sa,že tento mesiac sa bude niesť v jej mene...Ak by ste si ju chceli počúvnuť,tak tu vám dávam video:

A ako ste si všimli,urobila som aj nový design k novému mesiacu.
Snáď sa bude páčiť.

Hobit-už to začína...

7. ledna 2010 v 18:12 | Nessa |  Hobit
No do toho!Priznajte sa!Kto žije na Novom Zélande?
Ak ste o tom náhodou ešte nepočuli...
Hľadajú sa komparzisti do pripravovaného filmu Hobit.
Ak žijete alebo pracujete na Novom Zélande a chceli by ste byť súčasťou Hobita,
tak zašlite váš profil s fotkou bez váhania na túto adresu:
Foot 7 Limited
PO Box 15104 PO Box 15104
Miramar Miramar
Wellington 6243 Wellington 6243

Aby ste jedného dňa mohli rozprávať svojim vnúčatkám,že ste boli súčasťou tohoto úžasného projektu...Keby,žijem na Novom Zélande(a to by som bola šťastím bez seba) už by som stála na pošte:D

A nezabudnite tam dať aj spätnú adresu,keby vás zoberú..:D


Nemôžem sa dočkať kedy padne prvá klapka:D

Ian Holm

6. ledna 2010 v 18:58 | Nessa |  Osobnosti
Je synem lékaře a divadlu se začal věnovat během studií na Chigwell Grammar School. Herecké vzdělání získal na londýnské Royal Academy of Dramatic Art a poté, co absolvoval vojenskou službu, podnikl turné po amerických univerzitách s inscenací vycházející z knihy J. M. Barrieho Peter Pan. V roce 1954, kdy se vrátil do Velké Británie, nastoupil angažmá u Royal Shakespeare Company, na jejíž mateřské scéně ve Stratfordu se představil v průběhu třinácti let v Shakespearových dramatech Othello, Král Lear, Macbeth, Titus Andronicus, Romeo a Julie a za svůj titulní partv Jindřichovi V. byl vyhlášen nejlepším britským hercem 1964.

Cenu Tony mu vynesla úloha řezníkova syna Lennyho, s níž debutoval 1967 na Broadwayi ve hře Harolda Pintera Návrat domů, a posléze ji hrál i ve film. verzi (r. P. Hall). Před film. kameru se dostal poměrně pozdě už jako vyzrálý charakterní herec, jehož široký herecký rejstřík a zkušenosti z jeviště dokázali mnozí režiséři patřičně využít zejm. v historických filmech (mj. Sen noci svatojánské, Marie, královna skotská, Mikuláš a Alexandra a Mladý Winston).

Upozornil na sebe už svou první film. rolí v psychologickém dramatu z vojenského prostředí Boforské dělo (r. J. Gold) a za ztvárnění postavy dělostřelce Flynna obdržel cenu BAFTA 1969. Výrazněji se prosadil až v 70. letech, kdy vytvořil řadu zcela odlišných postav, z nichž vyniká zejm. člen posádky kosmické lodi Ash, který je vlastně robotem, ve slavném sci-fi thrilleru Vetřelec (r. R. Scott).

Za úlohu trenéra Sama Mussabiniho, pod jehož vedením zvítězil britský běžec Harold Abrahams (Ben Cross) na olympiádě v Paříži 1924, jak o tom pojednává sportovní drama Ohnivé vozy (r. H. Hudson), získal cenu BAFTA 1981, cenu na MFF v Cannes 1981 a nominaci na Oscara 1981. Přestože se uplatnil ve filmech nejrůznějších žánrů, jeho doménou dodnes zůstávají historické snímky ať již určené pro kina (Tarzan, Jindřich V., Hamlet a Kafka) nebo pro TV (Bídníci, Zloděj z Bagdádu a Ježíš Nazaretský).

Bezúspěšně se ucházel o cenu BAFTA 1995 vedlejší úlohou královského lékaře Willise ve film. přepisu historického dramatu Alana Bennetta Šílenství krále Jiřího (r. N. Hytner). Na sklonku 70. let pobýval v Československu (zejm. na Mostecku) v rámci natáčení TV filmu podle stejnojmenného Remarqueova románu Na západní frontě klid. V červenci 2001 se představil na jevišti newyorského Lincoln Center po boku Iana Harta v úloze despotického otce Maxe v Pinterově dramatu Návrat domů.


Filmografia:
Ratatouille - Dobrú chuť! (2007) - herec
The Treatment(2006) - herec
O Jerusalem (2006) - herec
Obchodník so smrťou(2005) - herec
Chromophobia (2005) - herec
Strangers with Candy(2005) - herec
Deň D (2004) - komentár
Deň po tom(2004) - herec
Letec (2004) - herec
Precitnutie v Garden State (2004) - herec
Pán prsteňov: Návrat kráľa(2003) - herec
The Emperor's New Clothes (2001) - herec
Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001) - herec
Quest for the Ring (2001) - herec
Z pekla (2001) - herec
Dotyk zla(2000) - herec
Esther Kahn / Esther Kahnová(2000) - herec
Joe Gould's Secret (2000) - herec
Majster zázrakov: Príbeh Ježiša(2000) - herec
Pěkná mrcha / Mrcha / Fešák Joe(2000) - herec
The Last of the Blonde Bombshells (2000) - herec
eXistenZ / eXistenCIA / eXistenciA (1999) - herec
Farma zvierat(1999) - herec
Šimon Mág (1999) - herec
Zápas(1999) - herec
Alenka za zrcadlem (1998) - herec
Extra život(1997) - herec
Piaty element (1997) - herec
Sladké zítřky (1997) - herec
Súmrak nad Manhattanom(1997) - herec
Žranice (1996) - herec
Loch Ness (1995) - herec
FrankensteiN (1994) - herec
Šílenství krále Jiřího (1994) - herec
Hodina prasete(1993) - herec
Modrý ľad (1992) - herec
Kafka (1991) - herec
Nahý obed (1991) - herec
Hamlet (1990) - herec
Henrich V. (1989) - herec
Iná žena (1988) - herec
Brazil (1985) - herec
Tanec s cizincem(1985) - herec
Dreamchild (1985) - herec
Tarzan(1984) - herec
The Return of the SoldieR (1982) - herec
Ohnivé vozy (1981) - herec
Na západní frontě klid (1979) - herec
S.O.S. Titanic (1979) - herec
Votrelec(1979) - herec
Bedári1978) - herec
Holocaust (1978) - herec
Zlodej z Bagdadu (1978) - herec
Ježiš Nazaretský(1977) - herec
Muž so železnou maskou(1977) - herec
Pochoduj nebo zemři(1977) - herec
Robin a Mariana(1976) - herec
Volání na ďábla(1976) - herec
Ohrozenie Britanniku(1974) - herec
The Homecoming (1973) - herec
Mladý Winston (1972) - herec
The Fixer (1968) - herec

Prechádzky po blogu

3. ledna 2010 v 13:19 | Nessa |  Blog
Už viac krát pre mňa nastali časy "biedy" na blogu.Nemala som chuť do písania článkov,pretože som nevedela o čom písať.Ale vždy som sa z toho nejako dostala.Vždy som našla svoju múzu.Ale teraz sa mi to stáva čoraz častejšie.Čím ďalej tým menej sa tu objavujem.Stále rozmýšľam nad nápadmi...Ale prišla som na niečo?
Zatiaľ nie.Síce...včera som si pozerala bonusy z Návratu kráľa a aj by sa niečo k článku našlo,ale zabudla som čo to bolo:D
Čo už...Tak som si dnes otovrila môj blog a začla som pozerať po starších článkoch...V tých prvých mesiacoch písania,v tých mojich začiatkoch,je cítiť toľko energie(v niektorých):D
Som rada,že môj blog sa nezačal uberať smerom k pixelkám a kolorkám,k obrázkom cukríkov a takýmto podobným veciam o ktorých je veľa blogov...Pochopila som podstatu tohto blogu a som rada že som tu...A že mám vás..mojich priateľov.
Iste už tu nie je toľko článkov o Pp,ale priznajme si to novoty o ňom sú čoraz biednejšie...:D
Počkáme si na Hobita.

Práve pozerám na článok o Šedých prístavoch a myslím,že rozobieranie scén ma baví a aj sa mi to tam podarilo,možno no.Asi začnem rozoberať scény:D
No pekne,takže prechádzka po blogu zabrala...Už som asi našla svoju múzu:D
Nessa

Novoročný článok

1. ledna 2010 v 10:43 | Nessa |  Blog
Tak ako ste si užili Silvestra?Posledný deň v roku 2009?
Ja som ho mala dosť rušný...Ale aspoň som sa nenudila.Od rána u nás niekto bol,takže som nemala toľko času na pozeranie rozprávok.Veľmi ma to potešilo.:DNo a celý večer som sa potom zabávala.Krátko po polnoci sme vyšli na ulicu,zapálili prskavky a pozerali sme na oblohu.Hýrila všetkými farbami a vonku nebolo jediného tmavého kúta.Iste,psi šetkali a všade bol hluk.Potom to ustalo,rozlúčili sme sa s rodinou a šli sme domov.
Veľmi ma boleli nohy,takže som bola šťastná,že som mohla ísť späť..Aj teraz ma bolia viečka ale viem,že by som už nezaspala...:D
Tak len vám prajem šťastný Nový rok.


Nessa